Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Više otpusta nego prijema, dva preminula pacijenta, 58 novozaraženih

U Opštoj bolnici Novi Pazar prethodnog dana su od posljedica bolesti povezane virusom COVID-19 preminula dva pacijenta, iz Novog Pazara i Sjenice, saopšteno je iz Gradske uprave Novog Pazara. Juče je bilo više otpusta nego prijema pacijenata na bolničko liječenje. Zavod za javno zdravlje danas je u Novom Pazaru registrovao još 58 novozaraženih.

Prema zvaničnim podacima koji su danas objavljeni na oficijelnim glasilima Gradske uprave Novog Pazara na dan 26. mart 2021. je bilo 11 novih prijema (Novi Pazar 5, Raška 2, Sjenica 3, Tutin 1), a bilo je 20 otpusta sa bolničkog liječenja.
Transportovanih pacijenata nije bilo, a na respiratorima je bilo 7, dok je na high-flow priključeno 5 pacijenata.
Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je 243 (102 prvih i 141 kontrolnih pregleda).
U Domu zdravlja urađen je isti broj antigenskih brzih testova iz nosa kao prethodnog dana 63, a bio je isti i broj pozitivnih 7.
Ukupan broj hospitalizovanih pacijenata juče je bio 176 na više odjeljenja, i to:
Infektivno odjeljenje 34, Grudno odjeljenje 52, ORL 22, Respiratorna jedinica 7, Interno odjeljenje 1 i Privremena bolnica Novopazarska banja u kojoj se nalaze pacijenti sa lakšom kliničkom slikom jučer je imala 58 pacijenata.
Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 85 ljudi.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: