3 Decembra, 2023
Aktuelno Crna Gora Društvo

Zbog uvođenja sankcija Rusiji svađa na sjednici Vlade Crne Gore

Sjednica Vlade Crne Gore prekinuta je zbog neslaganja u proceduri usvajanja odluke o primjeni sankcija definisanih tačkama 11, 12, 13 usvojenog dnevnog reda, saopšteno je iz Vlade. “Razlog prekida sjednice nije samo u proceduralnom dijelu, već i u iskazanom nepoštovanju i nepristojnom ponašanju ministra Radulovića prema premijeru Zdravku Krivokapiću”, saopštila je Vlada Crne Gore.

Takođe, na dnevnom redu Vlade bila je i odluka o uvođenje sankcija Rusiji, a pred početak sjednice ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović kazao kako vjeruje da će ta odluka biti usvojena.

Da je sjednica Vlade prekinuta na Tviteru je objavio i GP URA.

Prema nezvaničnim saznanjima RT CG, sjednicu Vlade obilježile su žestoke uvrede i međusobne optužbe između premijera i pojedinih ministara. U nekim momentima, rasprava je bila toliko žestoka da je umalo došlo i do fizičkog obračuna. Najglasniji su bili Radulović i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, koji su se žestoko sukobili.

Sankcije EU, na čije se sprovođenje obavezala Crna Gora, tiču se zamrzavanje sredstava i ekonomskih resursa, zatvaranje vazdušnog prostora za ruske avione, zabranu ruskih vladinih medija, te zamrzavanje imovine 53 pravna i 680 fizičkih lica.

Izvor: RTCG

Povezane vijesti

%d bloggers like this: