25 Aprila, 2024
Izjava dana

Zdravko Ponoš

Kandidat za predsjednika Srbije Zdravko Ponoš je u intervjuu za SNews, na pitanje Šta je modul-rješenje da se prevaziđu prepreke iz prošlosti između Bošnaka i Srba, a kako bi se izgradilo međusobno povjerenje, izjavio da niko sa strane, pa ni on, ne treba ljudima ovde da soli pamet kako treba da žive zajedno.

Ukazao je da žive zajedno vjekovim, a najveći problem su bili kad im je neko sa strane “pomagao”.

Iznio je stav da je Srbija odgovorne za ratne zločine u Srebrenici uhapsila, predala Hagu zločince, osuđeni su i izdržavaju zatvorsku kaznu. Narodna skupština se politički i vrednosno odredila prema tom zločinu.

“Kao predsjednik Srbije ništa od toga ne namjeravam da preispitujem. Historija historičarima, a mi da se okrenemo ka budućmosti. BiH je međunarodno priznata država, članica UN, Srbija je jedan od graranta Dejtonskog sporazuma, naveo je Ponoš u intervjuu datom uoči posjete Novom Pazaru.

Komentarisao je i ideju o “srpskom svetu”.

“A kako će se BiH dalje razvijati neka odluče njeni entiteti, narodi i građani preko svojih legitimnih predstavnika. Srpski svet koji propagira Vučićev referent za svađu sa komšijama Aleksaandar Vulin nije ni srpski ni svet. To je zamišljeno za zaluđivnaje Srba van Srbije kako bi se klanjali Vučiću. Ali te radikalske gluposti u novom pakovanju više ne pale”.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: