23 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Sjenica

Zukorlić: Krv na svojim rukama jednako ponijeli politički mentori i zaštitnici ubica Hamidovića

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić je danas u Sjenici, na dženazi ubijenog aktiviste i člana te stranke Edina Hmidovića, održao govor na kom je poručio da su pored ubica, krv na svojim rukama jednako ponijeli njihovi politički mentori i zaštitnici u svim strukturama.

“Ovaj narod će morati birati i izabrati. Ako je do sada bilo konfuzije i nejasnoće sada je više nema. Nego ćemo odlučiti da li će nas najgora sorta koja hoda ovom zemljom pokoriti, jer ovdje nije bio samo on (Hamidović) za cilj, nije bila samo cilj njegova likvidacija. Ni u Siciliji ni u Kolumbiji se pred djecom ne likvidiraju ljudi, nigdje na svijetu. Ovo je bio planirani teror da se zastraše svi oni koji smiju da progovore protiv prljavog kriminala. Oni i njihova prodica su ponijeli krv na svojim rukama, ali jednako i njihovi politički mentori i zaštitnici u svim strukturama”, rekao je Zukorlić, inače aktuelni potpredsjednik Skupštine Srbije.

On je naglasio da je ovo “dan izbora za sistem ove države” i da su ga protekla tri dana u vrhu države uvjeravali da će se obračunati.

“Još ne vidim da se obračunavaju. Još čekamo da nam pokažu i dokaži. Sigurno je da smo se zakleli mi zavjetovali da nećemo kleknuti jednom stvorenju, a kamoli najprljavijim i najgorim koji hodaju ovom zemljom. Zbog ovoga i od danas, ne danas ne da nas nisu uplašili, ne da nas nisu pokolebali, od sinoć kada sam vidio njegovu porodicu i od danas kada sam vidio njegovo čestitio nurli šehidsko lice, ne postoji sile koja će nas zastrašiti i pokolebati”, poručio je Zukorlić nakon čega su pristni izgovarli tekbir “Allahu ekber”.

Zukorlić je kazao da u situaciji “kada padne šehid ne nazdravlja se glava nego se kaže mubarek vam šehid”.

Prisutne je pozvao da nastave putem Eina Hamdovića i ne dozvole “da prljavi vladaju, budu jači i da prljavi ubijaju i ponižavaju nevine ljude”.

Na dženazi u centru Sjenice prisustvovao je veliki broj građana, članova i predstavnika Stranke pravde i pimirenja (SPP) i Islamske zajednice u Srbiji (IZuS). Ukop Hamidovića obavljen je na groblju u rodnom selu Krće.

Edin Hamidović (48), aktivista SPP-a i urednik fb stranice “Sjeničke novine”, nakon upucavanja sa više hitaca 6. avgusta u centru Sjenice, iz vozila u pokretu od strane osumničenog E.L., liječen je u Novom Pazaru i Kliničkom centru Kragujevac gdje je priminuo 12. avgusta.

Foto: SANA

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: