26 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak

Zukorlić proglasio pobjedu u Sandžaku

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić rekao je da je lista koju je predvodio ubjedljivi pobjednik u Sandžaku.

On je okupljenim pristalicama ispred sjedišta stranke u centru Novog Pazara rekao da će ih, na osnovu dosadšanjih rezultata, predstavljati u Skupštini Srbije sa tri naordna poslanika.

“Kad vama fali nešto mi ćemo u Skupštini Srbije dići glas. Pred anam će u ovom periodu biti dosta posla i izazova. Mis mo tek počeli. Sada imamo snagu da budemo reprezentativni i značajni predstavnici Bošnjaka i nacionalnih zajednica u Vladi Republike Srbije i ministarstvima”, istakao je on.

Predočio je d su sa preko 5.000 glasova i preko 50 posto ostvarili trijumfalni rezultat u Sjenici, a prema preliminarnim rezultatima u Novom Pazaru su dobili preko 12.000 glasova.

“Želim da istaknem što smo pobijedili na većini mjesta u Novom Pazaru i većini bošnjačkih mjesta. Ostvarili smo veliki rezultat i ovdje u Novom Pazaru pobjedili SDP Rasima Ljajića.

On je rekao i da su poljuljali bastilju SDA Sandžaka u Tutinu i da je malo falilo da imaju i tu pobjedu.

“Unaprijedili smo rezultat na svim mjestima. Imamo bolje rezultat i u Novoj Varoši, Priboju, Prijepolju i imamo većinu glasova u selima Brodareva i komaranskog kraja. Značajne rezultate smo ostvarili van Sandžaka”, rekao je Zukorlić zahvalivši se i za par hiljada glasova iz dijaspore.

On je poručio da se spremaju za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće ove i za dvije godine za lokalne izbore u Novom Pazaru.

Okupljene pristalice u funkcioneri SPP-a su nakon njegovog obraćanja prošeali centralnum ulicama Novog Pazara.

Foto: SPP/fb

Povezane vijesti

%d bloggers like this: