27 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika Sandžak

SDP tvrdi da je pobjedila na izborima u Novom Pazaru i da se protiv te stranke vodila prljava kampanja

Predstavnik Sandžačke demokratske partije (SDP) Mirsad Jusufović izjavio je da je na osnovu rezultata od skoro polovine biračkih mjesta lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” koju je ta stranka podržala u Novom Pazaru osvojila 9.324 glasa.

Prema njegovim riječima lista Muftijin amanet – SPP – Usame Zukorlić” osvojila je 8.253 glasa, li ista „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin” 6.225 glasova.

On je u izjavi za RTV Novi Pazar rekao da kako budu stizali rezultati očekuju više glasova, a da to ne očekuju za ove druge dvije liste.

“Sandžačka demokratska partija je pobjedila i na ovim izborima u Novom Pazaru. Svi su vidjeli kakva se prljava kampanja vodila protiv nas. Smatram da je ovo jedan veliki uspjeh. Ovaj trend pobjeda će se tek vidjeti na lokalnim izborima za dvije godine i koliko još možemo da damo ovom gradu”, rekao je Jusufović koji je član Gradskog vijeća Novog Pazara i član Izborne komisije Grada Novog Pazara.

Jusufović je ocjenio da je kampana bila relativno kratka i da su se relativno trudili da ne pričaju loše ni o jednom političkom protivniku.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: