20 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak

Zukorlić: Tutin vrlo brzo očekuju korjenite promjene; SPP: Memić da iskoristi mjesec ramazan i izvini se

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić, najavio je sinoć ulazak te stranke u vlast u Tutinu.

“Želim da podijelim sa vama važnu vijest, a to je da Tutin vrlo brzo očekuju korjenite promjene na svim poljima“, rekao je Zukorlić obraćajući se funkcionerima, članovima i simpatizerima SPP-a na iftaru.

On je kazao da Tutinci treba znaju i to, da će stav dogovoren prilikom formiranja BNV-a, a koji se tiče jedinstva Islamske zajednice i principa na kojima je postigut sa centalom SDA Sandžaka, važiti i u Tutinu.

“Već danima me pitaju na skoro svim mjestima i u svim prilikama šta će biti sa Tutinom, hoće li biti koalicije i nove vlasti u ovoj opštini. Večeras želim svima da poručim. I centrala i tutinski odbor su saglasni u jednom, a to je da se u vlast u Tutinu ulazi samo pod određenim principima. Ako želimo da dužimo amanet i u Tutinu, onda on mora počivati na realnim i zdravim osnovama. Imamo usmjenu saglasnost ljudi koji pregovaraju u ime SDA Sandžaka o novoj vlasti u Tutinu da će se, ako Bog da, 6. novembra ove godine, na godišnjicu preseljenja na ahiret našeg lidera, rahmetli muftije, održati skup sjećanja, čime će biti ublažena sramota nanijeta Tutincima zbog neproglašavanja dana žalosti nakon smrti jednog od najvećih Bošnjaka u novijoj historiji.

SPP: Odgovor Memiću poslije Ramazana

Stranka pravde i pomirenja (SPP) danas je saopštenjem pozvala ministra u Vladi Srbije i potpredsjednika Sandžačke demokrtaske partije (SDP), Huseina Memića da, kako je navedeno, iskoristi mjesec ramazan i izvini se porodici rahmetli Muamera Zukorlića, članovima SPP-a i pripadnicima Islamske zajednice za mnogobrojne uvrede i laži koje je izrekao i od kojih se nikada nije distancirao.

“S obzirom da Husein Memić pripisuje sebi i svojoj kontraverznoj stranci obećanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o restauraciji Altun Alem džamije, koja je ujedno i harem mezara rahmetli našeg lidera Muftije Muamera Zukorlića, Stranka pravde i pomirenja će dotičnom ministru dati odgovor poslije završetka mjeseca Ramazana, a njega pozivamo da iskoristi mjesec ramazan i izvini se”, navedeno je iz SPP-a.

Foto: SPP

Povezane vijesti

%d bloggers like this: