18 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nekategorisano Srbija

Zvaničnici čestitali Kurban bajram

Veliki broj istaknutih javnih ličnosti i funkcionera iz Sandžaka i državnih zvaničnika Srbije uputio je danas čestitke vjernicima povodom najvećeg blagdana muslimana-Kurban bajrama.

Čestitke su uputili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasmina Curić, muftija sandžački Senad Halilović i Beogradski muftija Mustafa Jusufspahić, predsjednik Mešihata IZ u Srbiji Mevlud Dudić, predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, kao i Rasim ljajić, lider SDPS-a i Usame Zukorlić ispred SPP-a.

Pored njih, vjernicima su čestitali i Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, ministarka kulture Maja Gojković, ministarka pravde Maja Popović, predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, te gradonačelnici i predsjednici lokalnih samouprava u Sandžaku.

Izmedju ostalih, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća,najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka u Republici Srbiji, Jasmina Curić je u svojoj čestitki naznačila da “Bošnjaci, moraju zapamtiti da samo jedinstveni ispunjavaju želju onih na koje su danas ponosni, a želja je sigurna i sretna budućnost za sve buduće generacije. Jedinstvo je preduslov za siguran Sandžak i jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu.”, istakla je, između ostalog, predsjednica vijeća.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u svom obraćanju vjernicima i velikodostojnicima dvije Islamske zajednice, pored želja za blagostanjem i suživotom, istakao da će u svim državnim organima pripdnici Islama imati iskrenog, snažnog i pouzdanog partnera u procesima unapređenja naših prijateljskih odnosa, napisao je Vučić.

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je vjernicima u Sandžaku, Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitao nastupajući Kurban bajram, navodeći potrebu jačanja jedinstva i solidarnosti.

Rasim Ljajić, predsjednik SDPS-a je u čestitki poručio vjernicima da budu humani u ovim mubarek danima koji nas zbližavaju, a da posebno čuvaju dobre familijarne i komšijske odnose.

Svim muslimanima širom svijeta, a posebno Bošnjacima, Albancima i Romima sa Balkana sve najlepše u povodu praznika čestitke je uputio i predsjednik SPP-a, Usame Zukorlić.

Prvi dan Kurban bajrama nastupa u subotu, 9. jula i traje četiri dana.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: