27 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Srbija

Zvezda petardom protiv Plavih proslavila rođendan

Fudbaleri Novog Pazara nisu uspjeli da na 78. rodjendan Crvene Zvezde iznenade Beograđane na njihovom stadionu i doživjeli su težak poraz od 5:1.

Foto: FB FK Crvena zvezda

Ne može se zamjeriti momcima iz Sandžaka na požrtvovanju i želji da pariraju šampionu Srbije, ali nedovoljna fizička pripremljenost Plavih je bila presudna da u poslednjih pola sata meča domaći sa pola snage napune mrežu nedužnog Lazara Slavkovića, debitanta na golu Novog Pazara.

“Torcida Sandžak”na Marakani

Na utakmici koju je na stadionu “Rajko Mitić” pratilo i oko 150 navijača iz Sandžaka, Plavi su dobro parirali Zvezdi u prvom dijelu meča, te su nakon vodjstva domaćih golom Rakonjca u 10. minutu izjednačili sa penala preko Majdevca u 25. minutu.

Nakon još jednog penala u 34. minutu Kanga je povisio na 2:1 za Crvenu Zvezdu, a Novi Pazar je u samom finišu preko Ergelaša mogao do izjednačenja, ali je njegov snažan šut sa 16 metara zaustavila stativa.

U drugom poluvremenu potpuni pad igre Novog Pazara, što su domaći veoma dobro iskoristili i preko Kange u 73, Kataija u 77. i Rakonjca u 81. minutu meča zapečatili sudbinu plavih sa 5:1.

Foto: FB FK Crvena zvezda

Novi Pazar u drugih 45 minuta igre nije uputio nijedan šut ka golu Crvene Zvezde, a koliko su Beogradjani bili nadmoćniji rival najbolje govori podatak da su imali posjed lopte od 70 posto.

Ovim porazom Plavi su sa 5. mjesta došli na 6. poziciju i sada imaju 44 boda.

Foto: FB FK Crvena zvezda

Povezane vijesti

%d bloggers like this: