27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Prijepolje Sandžak Sjenica Tutin Zdravlje

ZZJZ: U Novom Pazaru i Tutinu nema oboljelog od koronavirusa

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazarusaopštio je da na području koje pokriva ta zdravstvena ustanova, u Novom Pazaru i Tutinu, nema registrovanih slučajeva oboljelih od koronavirusa, objavljeno je danas na zvaničnoj fb stranici Grada Novog Pazara.

“Još jedan dan bez ijednog registrovanog obolelog od koronavirusa na teritoriji Novog Pazara i Tutina”, saopštila je PR Zavoda za javno zdravlje, dr Maida Iković.

“U obe smene, lekari u ambulanti Medicine rada pregledali su i zbrinuli ukupno deset lica. Od toga, dva lica je pregledao infektolog, dobrog su opšteg stanja i u narednom periodu buće u kućnoj izolaciji”, istakla je Iković, apelujući na građane da se pridržavaju mera Vlade Srbije i ostanu u svojim domovima.

U Srbiji je u posljednja 24 sata registrovano još 155 slučajeva oboljelih od COVID-19 i dana je do 15 sati ukupno 900 oboljelih od ove zarazne bolesti. Od 6. marta, kada je registrovan pri slučaj usljed bolesti iaizavne korona virusom preminule su 23 osobe.

Na području srbijanskog dijela Sandžaka do juče su u Sjenici registrovane dvije, a u Prijepolju jedna osoba zaražena sa COVID-19. U dijelu regije Sandžaka koji pripada Crnoj Gori do danas nije bilo onih koji su oboljeli od koronavirusa.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: