29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Srbija

Jedinstvo muslimana u Srbiji nema alternativu, sa Diyanetom Turske dogovoreni novi projekti

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka juče je posjetio savjetnik za vjerska pitanja ispred Dijaneta Republike Turske pri ambasadi Republike Turske u Beogradu, Fatih Yücel.

Kako je saopšteno povod ove posjete bio je završetak četvorogodišnjeg mandata Fatiha Yücela pri ambasadi Republike Turske u R. Srbiji, a sastanku je prisustvovao Reisu-l-ulema IZS Sead ef. Nasufovic i muftija Mešihata IZS Senad ef. Halitović sa svojim saradnicima.

“Zajednički je konstantovano da je saradnja Dijaneta R. Turske i Islamske zajednice Srbije na veoma visokom nivou čemu svjedoče mnogi realizovani projekti koji su od izuzetne važnosti za muslimane R. Srbije, ali je također, dogovorena i još intenzivnija saradnja na novim projektima u budućem periodu.Na sastanku su razmjenjena i mišljenja o aktuelnim vjerskim pitanjima u Sandžaku i Republici Srbiji”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su reisu-l-ulema Sead ef. Nasufović i muftija Senad ef. Halitović zahvalili Fatihu Yücelu i Dijanetu Republike Turske na dosadašnjem doprinosu koji su dali u razvoju IZS i njihovom konstantnom nastojanju da pitanje jedinstva muslimana u Srbiji nema alternativu.

Nakon džuma-namaza upriličen je sastanak i sa gradonačelnikom grada Novog Pazara Nihadom Biševcem koji mu je također, zahvalio na veoma dobroj saradnji i poželio uspjeh u budućem radu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: