29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

ISG: Ljudi umiru, a političari se i dalje prepucavaju

Inicijativa slobodnih građana (ISG) apeluje na sve predstavnike vlasti da ostave po strani dnevnopolitička prepucavanja i da se posvete rejšavanju novonastale krize u našem regionu.

Pozivaju Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara da što prije održi sjednicu i da u svoj sastav uključi i predstavnike nevladinog sektora kako bi se osigurao transparentniji rad i djelovanje ovog tijela.

Inicijativa slobodnih građana izražava i veliku zabrinutost nastavkom političkih prepucavanja oko zdravstvene situacije u Novom Pazaru i Sandžaku.

“Sramotno je da se našem gradu i regionu, prije više od godinu dana, desio kolaps zdravstvenog sistema, a da lokalni i državni funkcioneri nisu naučili lekcije već se i dalje ponašaju bahato. U posljednjoj izjavi, ministar zdravlja Zlatibor Lončar prozvao je gradonačelnika Novog Pazara da vodi političku borbu i da zbog toga kaže da Novi Pazar nije žarište virusa”, podsećamo javnost navodeći da su državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek i gradonačelnik Novog Pazar Nihat Biševac krajem avgusta davali kontradiktorne izjave o stanju u Novom Pazaru i Tutinu “što je stvorilo dodatno nepovjerenje građana u predstavnike vlasti i zvanične institucije”.

Ističu da je u periodu od 23. avgusta do 5. septembra u novopazarskoj Opštoj bolnici hospitalizovano više od 260 pacijenata, a tokom istog perioda na antigenskom testu bilo je pozitivno skoro 600 lica.

“Po tvrdnjama direktora Doma zdravlja Ervina Ćorovića, stotine naših sugrađana liječi se u kućnim uslovima, a po saznanjima ISG veliki broj lica i u privatnim klinikama širom Novog Pazara, što je suprotno svim praksama liječenja ove opake bolesti. Od početka ove godine, u novopazarskoj Opštoj bolnici, borbu sa virusom je izgubilo više od 210 ljudi, a u poslednjih dvije nedjelje čak njih 26”, navodi u saopštenju ISG-a.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: