29 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Fudbaleri Novog Pazara pobjedili Spartak u gostima

Fudbaleri Novog Pazara su danas protiv Spartaka iz Subotice odigrali najbolju utakmicu ove sezone i kući donijeli tri zlata vrijedna boda u borbi za opstanak.

U meču bez kalkulacija plavi su otvoreno ušli u  duel, napadačkim akcijama prema golu Spartaka pomrsili taktičku koncepciju stratega Subotičana i potpuno zasluženo osvojili prva tri boda u play aut doigravanju.

Mrežu vojvođanskog kluba načeo je štoper plavih Filip Pavišić, kada se najbolje snašao u šesnaestercu gostiju i doveo plave u vođstvo od 1:0, a tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu domaći su krenuli agilnije i to im se isplatilo u 62. minutu, kada je iz opravdano dosuđenog penala precizan bio Nikolić.

Od tog trenutka su momci iz Sandžaka krenuli na sve ili ništa, zaigrali požtvovanije i pravili šanse, te su kao rezultat toga došla dva gola, najprije nakon maestralnog prodora Mustafe u 73. minutu za 2:1, te gola Stefana Dimića u 78. minutu za konačnih 1:3 za Novi Pazar.

Plavi sada imaju 28. bodova na tabeli mini lige Play off-a, gdje trenutno dijele posednju poziciju za Metalcem iz Gornjeg Milanovca.

Novi Pazar već u četvrtak dočekuju prvoplasiranu Mladost iz Lučanu, a meč se igra od 17 sati na CaizCoin areni.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: