25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika Sjenica Srbija

Admir Muratović tvrdi da mu “Klan Kurtovića” prijeti Zvonkom Veselinovićem i helikopterom

Bivši funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP) i odbornik u Skupštini grada Novog Pazara, Admir Muratović objavio je kasno sinoć da mu “Klan Kurtovića” prijeti Zvonkom Veselinovićem, helikopterom i klanom sa sjevera Kosova.

Muratović je na svom FB profilu napisao da mu Aldin Kurtović, inače predsjednik sjeničke GG “Bez diskriminacije” koja čini vlast u opštini Sjenica i Rejhan Kurtović, predsjednik Skupštine opštine Sjenice i visoki funkcioner SPP-a, upućuju prijetnje kako bi sačuvali svoje pozicije koje koriste za nameštanje tendera.

“Meni i odbornicima koji traže njihovu smjenu prijete Zvonkom Veselinovićem sa sve helikopterom?! Pa nije ovo, veselici, Kosovska Mitrovica nego Sandžak i Sjenica”, navodi Muratović i poručuje da u njihove odnose ne treba da se miješaju oni koji su pobjegli sa Kosova.

U svom tekstu, koji prati fotografija helikoptera skrinšotovana sa zida Aldina Kurtovića, Muratović se pita “da li su oni zloupotrebljeni” od, kako ističe, klana Kurtovića, te upozorava da se građanima i njihovim predstavnicima neće prijetiti, a ujedno je poslao i poruku da će poslije ovoga, kako je kazao, ići do kraja.

“E da vidimo ko će iz vrha SPP-a sada imati hrabrosti da govori da je sve izmišljeno, te da su to fini momci”, zapitao je ovaj nekada visoko kotirani funkcioner ove partije koji je nakon dolaska Usame Zukorlića na njeno čelo u potpunosti izgubio svoju političku moć i podršku rukovodstva partije.

Muratović tokom incidenta sa pristalicama i odbornicima Ljajićve SDP na sjednici Skupštine grada Novog Pazara, u februaru 2021. godine

Zahtjevajući odgovore na pitanja “zašta i ko kupuje stotine hektara zemlje po Pešteri”, Muratović, koji je od skora i  načelnik Uprave za obrazovanje pri Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji, traži odgovore i od nadležnih institucija iz Beograda.

Mevlud Dudić i Admir Muratović kod egipatski piramida, foto: Privatna arhiva/FB /PrtSc

“Kako je moguće da se ovo dešava? Ko prijeti odbornicima i da li u Sjenici funkcioniše pravna država”, pita se on i zaključuje da se “ovakve poruke šalju uoči veoma bolne godišnjice”, te da je to očekivano od takve sorte.

Podsjetimo, Muratović je već duže vrijeme u nemilosti nove garniture rukovodstva SPP-a, koja ga je uz nekoliko drugih visokih funkcionera iz vremena Muamera Zukorlića u potpunosti izopštila iz svih tokova ove partije, te je on svoje uhlebljenje pronašao povratkom u Islamsku zajednicu u Srbiji (IZuS) kojom rukovodi Mevlud Dudić.

Foto: SNews, privatna arhiva/FB

Povezane vijesti

%d bloggers like this: