19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

BNV organizuje seminar “Ostvarivanje manjinskih prava na lokalnom nivou”

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) i Centar za regionalizam organizuju seminar “Ostvarivanje manjinskih prava na lokalnom nivou“.

Na skupu koji će se u ponedjeljak, 14. februara od 10 sati održati u Svečanoj sali Kulturnog centra Novi Pazar govoiće direktor Centra za regionalizam Aleksandar popov, koordinatorka Sektora za nacionalne manjin Centra za regionalizam Jelena Perković i pravni savjetnik Transparentnosti Srbije bivši zamjenik zaštitnika građana za prava nacionalnih manjina Robert Sepi.

Seminaru će prisustvovati predsjednici svih sandžačkih opština, najavljeno je iz BNV-a.

Kako je predoćeno kroz ovaj edukacioni seminar obuhvatit će predstavnike lokalnih samouprava (predsjednike gradova/opština i predsjednike skupština), članove odnosno predsjednike Savjeta za međunacionalne odnose, načelnike opštinskih uprava kao i načelnike svih odjeljenja u opštinskim upravama.

“Cilj seminara je da se predstavnicima lokalnih vlasti iz sandžačkih opština, koje pozivamo da prisustvuju seminaru, kao i široj javnosti skrene pažnja na potrebu većih ulaganja u ustanove od posebnog značaja za bošnjačku nacionalnu zajednicu, organizacije civilnog družtva kao i ustanove gdje je nacionalni savjet osnivač ili suosnivač kako bi mogle u što većem kapacitetu koristiti sva prava koja su im zagarantovana Ustavom i zakonima ove države”, poručeno je iz predstavničkog tijela Bošnjaka.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: