19 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak

Bošnjački politički lideri u Sandžaku uputili bajramske čestitke i poruke

Lideri i predstavnici bošnjačkih političkih stranaka u Sandžaka tradicionalno su uputili čestitke i poruke povodom Ramazanskog bajrama.

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin čestitao je Ramazanski bajram svim muslimanima i muslimankama u Sandžaku, našem regionu i širom svijeta.

“Želim da ove mubarek dane dočekate u dobrom zdravlju i raspoloženju u krugu svoje porodice, prijatelja i komšija. Pozivam vas da podstičemo jedni druge na razumijevanje i poštovanje, da uspostavimo i ojačamo jedinstvo, učvrstimo međusobno povjerenje i gradimo zajedničku budućnost jednakih ljudi kakvi zaista trebamo biti. Bajram Šerif Mubarek Olsun!, stoji u čestitku lidera SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Rafet Husović uputio je čestitku povodom nastupajućeg Ramazanskog Bajrama reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, te pripadnicima islama u Crnoj Gori i dijaspori.

“Mjesec posta bio je prilika da ojačamo u snaženju temeljnih ljudskih vrijednosti koje se ogledaju u praštanju i zajedništvu. Tokom ramazana, naša srca su se smirila, a taj mir smo prenijeli u naše porodice.Neka Ramazanski Bajram bude podsticaj širenju tolerancije, povjerenja i saradnje među ljudima svih vjera i nacija. Neka plemenita simbolika nastupajućeg blagdana bude naša dodatna motivacija i snaga da praktikujemo te vrijednosti kao trajne. Radujmo se Ramazanskom Bajramu, koji okuplja porodicu. Bajramsku radost podijelimo sa komšijama i prijateljima, tako što ćemo im darovati lijepu riječ”, naveo je Husović čestitajući Ramazanski bajram ime Bošnjačke stranke i svoje lično ime.

Potpredsjednik Sandžačke demokratske partije (SDP) Husein Memić čestitao je predstojeći Ramazanski Bajram pripadnicima islamske vjeroispovjesti.

“Bajram je uvijek bio dobra prilika da se podsjetimo na vrijednosti koje svi zajedno u Sandžaku i Srbiji treba da čuvamo – miran i skladan život pripadnika svih vjera i nacija. Želim vam da predstojeće bajramske dane provedete u krugu porodice, prijatelja i komšija, u duhu naše bošnjačke tradicije i običaja”, poručio je Memić u čestitiki povodom ovog Ramazanskog bajrama.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja(SPP) Muamer Zukorlić čestitao je jedan od najznačajnijih islamskih blagdana Ramazanski bajram.

“Unatoč korona pandemiji, muslimani su u neuobičajenim okolnostima uspjeli provesti Ramazan u postu, namazu i drugim ibadetima. Time su ispunili dužnost prema Uzvišenom Stvoritelju i tako zaslužili radost Bajrama. U svjetlu svih pouka i obilne Božije milosti, svim pripadnicima islama Bajram šerif mubarek olsun”, naveo je Zukorlić u bajramskoj čestitki obajvljenoj na sajtu SPP-a.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: