25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Srbija

Čanak kao “pravi Srbin” govorio na Happy TV, na youtube emitovan audio snimak uz navode da je iz 1990. godine

Na youtube se prije dva dana pojavio audio snimak govora predsjednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka predstavljen kao njegov govor iz 1990. godine.

U tom audio snimku čuje se kako on iznosi srpske nacionalističke stavove i islam naziva lažnom vjerom, a u stvari on je to, kako je sam istakao, glumeći “pravog Srbina, izrekao ove godine uživo na televeiziji.

Kako se može čuti na početku snimku Čanak kaže da je kucnuo čas da Srbi uzmu svoju sudbinu u svoje ruke i da su za srpsku nacionalnu propast najodgovormiji Slovenci, Hrvati i muslimani.

Čanak je ove riječi izrekao kod Milomira Marića na Happy tv, glumeći pet minuta “pravog Srbina”. Sadržaj te emisije je objavljen 7. oktobra ove godine na youtube, a nacionalistički govor, za koji on kaže “šta treba da govoriš da bi bio Srbin, je od 32.06 minute.

Na pitanje Marića možeš li pet minuta da pričaš ono što bi ljudi u Srbiji htjeli da čuju, Čanak je odgovorio da može, ali da neće jer će mu poslije isjeći iz ove emisije i ispašće da je nešto mijenjao.

On je prije nego što je izgovorio citat koji je isječen prethodno naglasio da sve što govori je srpsko ali da je Srbin po rođenju, a ne po zanimanju, te da je glumiti Srbina vrlo jednostavno.

SNews je prethodnog dana, uz naglasak da se radi o audio snimku, objavio sadržaj objavljen na youtube.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: