Aktuelno Društvo Srbija

MUP Srbije: Tokom praznika mjere pojačane kontrole saobraćaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Uprave saobraćajne policije, sprovodiće tokom praznika mjere pojačane kontrole sa posebnim akcentom na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenja brzine, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nekorišćenja propisane zimske opreme.

Zbog nastupajućih božićnih i novogodišnjih praznika i početka zimske turističke sezone, u narednom periodu očekuje se značajno povećanje frekvencije saobraćaja na svim najvažnijim putnim pravcima u našoj zemlјi, što može nepovolјno uticati na stanje sigurnosti saobraćaja, navode iz MUP-a Srbije.

Također, saobraćajna policija će po potrebi preduzimati mjere na regulisanju saobraćaja kako bi se obezbjedila optimalna protočnost saobraćaja, u prvom redu na prilazima zimskim turističkim centrima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava građane da je u periodu od 13. do 31. decembra prošle godine u saobraćajnim nezgodama poginulo čak 39, a povređeno je 1.013 učesnika u saobraćaju. U tom periodu dogodile su se dvije teške saobraćajne nezgode, u Novom Pazaru i Kocelјevi, u kojima su poginula po tri mlada lica.

“Skrećemo pažnju da u vrijeme praznika raste broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. U navedenom periodu prošle godine, u 236 saobraćajnih nezgoda učestvovali su vozači pod dejstvom alkohola, dok su u 10 saobraćajnih nezgoda učestvovali vozači pod dejstvom psihoaktivnih supstanci”, ističu iz Ministarstva unutrašnjih poslova i još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju sigurnosti saobraćaja na putevima.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: