Aktuelno Društvo Srbija

Carinici otkrili dupli bunker pun heroina, cigarete paravan za drogu

Srbijanski carinici su 8. decembra 2020. godine na izlazu prelaza Horgoš, prema Mađarskoj, uspjeli da otkriju i spriječe krijumčarenje 8,4 kilograma heroina i 120 boksova cigareta skrivenih u duplom bunkeru jednog kosovskog autobusa.

Heroin i cigarete su otkriveni kada je na red za redovnu kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao autobus kosovskog prevoznika sa 6 vozača i 40 putnika koji je saobraćao na liniji Kosovo – Švajcarska, objavila je Uprava carina Srbije.

Pošto su u vozilima istog prevoznika carinici u više navrata otkrivali krijumčarene cigarete tokom prethodnih mjeseci, postojala je realna mogućnost da će u nekom od narednih navrata doći do pokušaja krijumčarenja još neke robe.

“Želevši da provjere svoju pretpostvku, carinici su autobus uputili na detaljnu kontrolu skenerom kada je potvrđeno da su bili u pravu. Naime, slika sa skenera je ukazala na postojanje specijalnog, duplog bunkera namenjenog za krijumčarenje koji je bio smješten u podu, između prednjih točkova autobusa.Specifično je to što su konture na snimku skenera ukazivale na postojanje dva odvojena bunkera, od čega je jedan trebalo da bude paravan za drugi”, navode iz Uprave carina i dodaju da su carinici potom otvorili prvi bunker i u njemu zatekli 120 boksova cigareta raznih marki (malboro, vinston, sobranje, davidof), da bi iza njega uočili drvenu prepreku ispred koje je bio posut biber u zrnu, pretpostavlja se sa namjerom da od dalje kontrole odvrati službenog psa.

Uklonivši ovu drvenu pregradu, pred carinicima se ukazao prostor obložen stiroporom u koji je bilo smješteno 16 paketa od po oko pola kilograma heroina, pa se radi o ukupnoj količini od 8,4 kilograma.

Nakon što su droga i cigarete otkriveni, o svemu su obavješteni policija i tužilaštvo, dok je vozač autobusa za vrijeme detaljne kontrole i nakon otkrivanja ovog krivičnog djela, bio potpuno smiren.

“Na pitanje carinika šta se nalazi u drugom bunkeru, kratko je rekao – čokolada”, navodi se u objavi na internet stranici carina.rs..

Povezane vijesti

%d bloggers like this: