19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Carinici u neseseru pronašli 160.000 neprijavljenih eura

Srbijanski carinici su, u saradnji sa policijom, 15. oktobra 2021. godine na pijrelazu Horgoš, prema Mađarskoj, u ličnoj torbici i neseseru jednog putnika otkrili gotovo 160.000 neprijavljenih eura.

Pokušaj krijumčarenja novca je otkriven u ranim jutarnjim satima, kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao ”Audi A8” njemačkih registarskih oznaka.

Tim automobilom su četvorica putnika iz Njemačke krenula ka Kosovu, a upitani da li imaju nešto da prijave, sva četvorica su rekla da sa sobom nose samo lične stvari.

“Kada su ih carinici pitali koliko novca nose sa sobom, svako od njih je naveo sumu nižu od dobro poznatog limita od 10.000 eura koji ne podleže prijavljivanju. Međutim, pregledom lične torbice i nesesera 45-godišnjeg suvozača, utvrđeno je da taj putnik sa sobom nosi gotovinu u iznosu od gotovo 160.000 eura. Usljedila je detaljna kontrola automobila i svih prisutnih putnika, ali nisu otkrivene dodatne nepravilnosti. Sav otkriveni novac je izbrojan i popisan, bilo ga je u svim apoenima, a najbrojnije su bile novčanice od 200 eura”, saopšteno je jule iz Uprave carina Srbije.

Suvozaču koji se našao u prekršaju vraćen je dozvoljeni iznos od 10.000 eura, dok je ostatak novca privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji će protiv njega voditi.

Foto: Uprava carina Srbije

Povezane vijesti

%d bloggers like this: