20 Aprila, 2024
Aktuelno Art Kultura Novi Pazar

“Osjećaj površina” Seada Zejnelagića

U Galeriji Kulturnog centra Novi Pazar otvorena je izložba slika “Osjećaj površina”, novopazarskog umjetnika Seada Zejnelagića.

Njegove slike biće izložene dvije nedelje u Galeriji Multimedijalnog centra.

“Riječ je omladom umjetniku, izuzetno aktivnom. Izuzetno mi je drago da javnosti, između ostalog možemo da predstavimo njegov rad, biće izloženo 20 radova velikog formata. Bavi se apstrakcijom u kombinovanoj tehnici. Posjetioci će radove u Galeriji MMC moći da vide do 28. oktobra”, kazala je Amra Hodžić Jejna, urednica Galerije MMC.

Sead Zejnelagić rođen je 1996. godine u Novom Pazaru. Osnovne akademske studije završio na Departmanu za umjetnost Državnog univerziteta u Novom Pazaru, 2019. u klasi profesora Ervina Ćatovića. Master akademske studije završio na Fakultetu umetnosti u Prištini – Kosovskoj Mitrovici, 2020. takođe u klasi profesora Ervina Ćatovića. Trenutno je druga godina na doktorskim studijama na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu. Priredio jednu samostalnu izložbu, učestvovao na petnaest kolektivnih, učesnik na dvije likovne kolonije. Član ULUS-a i SULU-a.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: