Aktuelno Crna Gora Društvo

Crna Gora: Zbog primanja mita uhapšena policijska službenica

Policijski službenici Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije Crne Gore lišili su slobode policijsku službenicu D.B. zbog postojanja osnovane sumnje da je na graničnom prelazu Dobrakovo uzela novac od azerbejdžanskog državljanina G.H..

Kako je saopštio MUP Crne Gore osim nje, lišen je slobode i azerbejdžanski državljanin G.H., koji je dao novac policijskoj službenici D.B., kako bi mu ista omogućila da napusti Crnu Goru bez sankcionisanja za saobraćajni prekršaj koji je počinio.

O preduzetim radnjama policijski službenici Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije podnijeli su izvještaj nadležnom Osnovnom državnom tužiocu u Bijelom Polju, koji je donio rješenje o zadržavanju do 48 sati za navedena lica  i kvalifikovao krivična djela, izjasnivši se da  su se stekli zakonom propisani uslovi da u radnjama koje je izvršila policijska sluzbenica D.B., postoje elementi bića krivičnog djela primanje mita, a u radnjama azerbejdžanskog državljanina elementi bića krivičnog djela davanje mita.

Policijska službenica D.B. je već duži vremenski period bila predmet kriminalističke obrade policijskih službenika Odjeljenja za unutrasnju kontrolu policije

Povezane vijesti

%d bloggers like this: