27 Aprila, 2024
Lice dana

Dr. Emina Ćorović

Doktorant neuronauka Dr. Emina Ćorović izabrana je za najboljeg diplomiranog studenta medicine u 2019. godini u Srbiji, među deset studenata, od strane Srpskog lekarskog društva (SLD),

Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu je završila 2019. godine, kao student generacije sa prosjekom 9,93.

Emina je rođena 21.03.1995. u Tutinu gdje je završila osnovnu školu “Rifat Burdžović Tršo” i Gimnaziju kao učenik generacije.

Od 2020. godine radi u Opštoj bolnici Novi Pazar gdje je primljena u okviru konkursa Ministarstva zdravlja “100 najboljih diplomaca medicinskih falulteta”, na Odjeljenju za neurologiju.

Dobila je specijalizaciju iz neurologije, ali zbog pandemije već godinu dana radila u Covid sistemu kao odjeljenjski ljekar.

Na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu je student na doktorskim akademskim studijama od 2019. godine iz oblasti “Neuronauke”. Naučnim radom se bavi još iz studentskih dana.

Emina je bila predsjednica naučne sekcije na fakultetu, učestvovala je na studentskim kongresima u Srbiji i van Srbije. Školske 2018/2019. godine bila je lokalni koordinator za medicinsku edukaciju u sklopu studentske organizacije IFMSA. Takođe je pohađala lejtnju praksu u Francuskoj 2017. godine i na Malti 2018. godine u okviru razmjene studenata.

Voli da uči strane jezike (govori Engleski i Njemački), putuje, čita, gleda filmove i serije, ali se i trudi i da redovno vježba.

“Predmet mog interesovanja jesu neuronauke, prije svega zato što predstavljaju jednu enigmu za istraživače i to je oblast u kojoj ima mnogo prostora da se istražuje i napreduje i tim istraživanjima u budućnosti može da se pomogne mnogim ljudima koji imaju određene neurološke bolesti”, poručila je mlada doktorka.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: