25 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Turska

Erdogan se susreo sa političkim predstavnicima iz Sandžaka

Predsjednik Republike Turrske Recep Tayyip Erdogan razgovarao je sinoć u Beogradu s političkim predstavnicima Bošnjaka iz Sandžaka.

Erdogan je u hotelu Hayat imao odvojen susret sa liderom SDA Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom

Erdogan je, kako je javila Anadolija, u beogradskom hotelu u kom je odsjeo primio i političke predstavnike iz Sandžaka u kojoj su bili predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić, predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin, načelnik Tutina Salih Hot i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Turski predsjednik Erdogan boravio je u zvaničnoj posjeti u Srbiji gdje se tokom dana sastao sa srbijanskim kolegom Vučićem. Erdogan je, u pratnji Vučića, obišao i Kulu Beograd, te prisustvovao svečanom ručku priređenom za njega i delegaciju.

Nakon posjete Srbiji, predsjednik Turkiye Erdogan će večeras otputovati u Hrvatsku, posljednju stanicu u okviru višednevne regionalne turneje.

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) imala je priliku da u Beogradu razgovara i sa ministrom unutrasnjih poslova Turske Sulejmanom Sojlu i ostalim visokim zvaničnicima Turske.

Rasim Ljajić je zajedno sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem imao odvojene susret sa predsjednikom Erdoganom.

Izvor. AA, SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: