20 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika

Gradski odbor SSP: Novopazarski Grčič napravio ekološku katastrofu

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Novi Pazar je povodom izlijevanja štetniih materija u rijeku Rašku saopštio kako zahtjeva da se pod hitno proglasi vanredno stanje kako bi se uklonile posljedice ove ekološke katastrofe koja ugrožava zdravlje i živote ljudi.

“Nakon toga neophodno je naći i sankcionisati sve one koji su odgovorni za ovu katastrofu, kao i one koji su ih postavili na te pozicije. Ukoliko lokalne i državne vlasti hitno ne preduzmu ništa,smatraćemo i njih neodgovornim za sve dugoročne posledice po već ugroženu životnu sredinu u Novom Pazaru i regionu”, poručuju iz lokalnog odbora SSP-a u Novom Pazaru.

Navode da se prvo osjećao ozbiljan smrad, a onda je rijeka Raška promjenila i boju, a građani Novog Pazara su se danima pitali šta se dešava.

“Na kraju je utvrđeno da se supstanca slična nafti, odnosno naftnim derivatima izliva u rijeku. Otpadne materije je u rijeku ispustila JKP ‘Gradska toplana’, na čijem čelu je Nemanja Mančič. Prije nego što je postao direktor Gradske toplane ovaj kadar SNS-a bio je šalterski službenik. Ovo je samo još jedan primjer kako nestručni kadrovi uništavaju sve čega se dohvate u Srbiji”, tvrde iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Novi Pazar.

Podsjećamo da su inspekcijske službe utvrdile da mazut koji se nekoliko dan,a preko kišne kanalizacije ulivao u korito rijeke Rašk,e potiče iz jednog od depoa JKP “Gradska toplana”. Nadležni organi ni gradska uprava Novog Pazara još nisu saopštili preduzete mjere i zakonske obaveze povodom ovog slučaja.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: