26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Košarkaši Novog Pazara prokockali sigurnu pobjedu

Potpuno neočekivan poraz košarkaša Novog Pazara na domaćem parketu od Dunava nakon produžetka sa 103:107 (22:15, 30:26, 24:19, 19:35, produžetak 8:12) u okviru 29. kola Košarkaške lige Srbije.

Odlično su plavi započeli utakmicu i diktirali tempo, odbrana je bila jači dio igre, u napadu siguran šut, te je sve u prve tri četvrtine funkcionisalo besprekorno.

Međutim, u poslednjoj fazi igre kao da je na parket izašla neka druga ekipa, sa prevelikim brojem promašaja i tehničkih grešaka, dok je sa druge strane gostima sve polazilo od ruke i regularan dio utakmice je završen neriješenim rezultatom i morao se igrati produžetak.

U toj dionici meča Dunav je znalački gradio napade i iz izgradjenih akcija postizao poene, dok je nervoza plavih bila očigledna i na kraju su gosti, koji se bore za opstanak, upisali dva zlata vrijedna boda.

Kyran je kod domaćina upisao 25 poena, Mikavica je bio precizan 17 puta, dok je Numanović postigao 16, a Ilić 15 koševa.

Dunav je imao raspoloženog Kovačevića sa 22 koša, a pored njega bolji od ostalih pod košem plavih su bili Malidžan i Vučićević sa po 14 ubačenih lopti.

Kolo prije kraja prvenstva Novi Pazar sa 44 boda zauzima 5. poziciju sa skorom od 16 pobjeda i 13 poraza.

Foto: PrtSc rtvnp, kls

Povezane vijesti

%d bloggers like this: