25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Hodžić u parlamentu Srbije: Na osnovu čega je policija izdala saopštenje da u blokadi izgradnje islamskog centra nije bilo krivičnog djela i prekršaja

Narodni poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Mirsad Hodžić tokom sjednice Skupštine Srbije uputio je danas pitanje ministrima unutrašnjih poslova i ministru pravde Srbije “kako je moguće da u sred bijela dana dođe se u tuđ posjed i pregradi se put, a da policija i tužilaštvo daju saopštenja da nema elemenata krivičnog djela niti prekršaja?”.

“Na osnovu čega je policijska uprava u Novom Pazaru izdala saopštenje. Jesu li legitimisali ljude koji su bespravno upali na gradilište? Jesu li ih pretresli i tako utvrdili da nisu bili naoružani, kako tvrde u saopštenju?, Jesu lu uzeli izjave od radnika i svjedoka kojima je prijećeno”, upitao je Hodžić konstatirajući da se na osnovu policijskog saopštenja može zaključiti da policija pokušava da zataška ovo bezakonje i ostavi otvoreni sukob među građanima u Novom Pazaru”.

On je takođe pitao “dokle će policija da pruža zaštitu i omogućava siledžijsko uzurpiranje imovine od strane jedne te iste grupe nasilnilika, te da li je to cijena koju građani moraju da plaćaju radi političkih pozicija pojedinaca iz ove političke grupe.

Srbijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova je juče saopštilo da se Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru izjasnilo da nema elemenata krivičnog djela, niti prekršaja u vezi blokade izgradnje islamskog centra kod Velikog groblja u Novom Pazaru.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: