26 Aprila, 2024
Aktuelno Sandžak Tutin

Hot uputio čestitku povodom Dana Sandžaka

Predsjednik opštine Tutin, Salih Hot povodom 20. novembra – Dana Sandžaka uputio je čestitku svim građanima i građankama Sandžaka.

Hot je u čestitki posdsjetio da je formiranje Zemaljskog antifašistickog vijeća narodnog oslobođenja Sandžaka (ZAVNOS),  20. Novembra 1943. god. u Pljevljima, kao organa vlasti u kome su učešće uzeli svi narodi naše regije – Bošnjaci, Srbi i Crnogorci, jedan je od najznačajnijih događaja u historiji naroda ovog područja jer su, ukazao je, tada afirmisane ideje slobode, antifašizma, ravnopravnosti i njihovog trajnog evropskog opredjeljenja.

“Svim građanima opštine Tutin i čitavog Sandžaka u zemlji i dijaspori čestitam 20. novembar – Dan Sandžaka. Nacionalni blagdan Bošnjaka Dan Sandžaka, želim da provedemo u sreći, miru i dobrom zdravlju i da u slozi i međusobnom uvažavanju zajedno radimo na prosperitetu našeg kraja”, poručio je Hot.

U petak, 20. novembra 2020. godine obilježava se Dan Sandžaka.

Raznim kulturnim događajima i skupovima, organizirah od strane različitih ustanova i organizacija 20. novembar – Dan Sandžaka biće obilježen u gotovo svim sandžačkim mjestima kai i sandžačkoj dijaspori.

U Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, kao i još nekim mjestima u Sandžaku 20. novembar je za Bošnjake neradni dan, a na zgradama lokalne samouprave, opštinskih ustanova i preduzeća i škola je istaknuta bošnjačka acionalna zastava.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: