16 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Sandžak

Imamović za RSE: Nećemo da koristimo razmirice porodice Zukorlić zarad glasova

Nakon smrti Muamera Zukorlića šira javnost sa pažnjom prati sve ono što se dešava u organizacijama koje su bile pod njegovom kontrolom, a u svjetlu takvih dešavanja svoje viđenje za Radio Slobodnu Evropu (RSE) dao je Enis Imamović, narodni poslanik SDA Sandžaka.

Imamović za RSE ističe da se oni ne bave unutrašnjim pitanjima SPP-a, kao i privatnim razmiricama unutar porodice Zukorlić, jer smatraju da to nije pristojno, ali i da ne žele na taj način da stiču poene.

“Nas isključivo zanima politika, projekti od značaja za Bošnjake i sve građane Sandžaka, regionalna sigurnost i saradnja, te rješavanje svih otvorenih pitanja između država i naroda na Balkanu”, rekao je za RSE narodni poslanik ove partije Enis Imamović.

On je poručio da njegova stranka želi da privuče birače svojim projektima, politikom i programom, a ne, kako je rekao, “koristeći se situacijama koje su za sve Bošnjake i sve nas uznemirujuće”.

Imamović za RSE kaže da od nadležnih organa očekuje profesionalan pristup vezan za istragu o tačnom uzroku smrti Muamera Zukorlića i da će informisanjem javnosti ovo pitanje izmjestiti iz tabloida u institucije.

“Apelujem i pozivam sve aktere bošnjačke političke scene, sandžačke političke scene, verskih i obrazovnih institucija, da u ovoj situaciji odgovornim pristupom, a u interesu Bošnjaka i svih građana Sandžaka, poštuju dostojanstvo institucija, porodičnih i verskih vrednosti, jer dalja tabloidizacija svega ovoga zaista nikome ne ide u prilog”, rekao je Imamović.

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Povezane vijesti

%d bloggers like this: