24 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika

Konačan spisak kandidata za novu Vladu Crne Gore, bez bošnjačkih predstavnika

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić predložio je čelnicima tri vladajuće koalicije Za budućnost Crne Gore, Mir je naša nacija i Crno na bijelo kandidate za ministre. Za ministra odbrane je preložen predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović. O ovom predlogu izjasniće se čelnici ostale dvije koalicije.

Za razliku od prethodne Vlade kada su bila šesterica Bošnjaka, među njima jedan potpredsjednik Vlade – Rafet Husović i peterica ministara; policije Mevludin Nuhodžić, prosvjete Damir Šehović, saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, zdravlja Kenan Hrapović, rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, u kabinetu koji će predvodoto Krivokapić ajvjerojatnije neće sedjeti ni jedan Bošnjak.

Kandidati za ministre su:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Nikola Terzić

Ministarstvo vanjskih poslova Đorđe Radulović

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić

Ministarstso prosvjete nauke kulture i sporta Vesna Bratić

Ministarstavo zdravlja Jelena Borovinić Bojović

Ministarsvo ekonomskog razvoja Jakov Milatović

Ministarstvo kapitalnih investicija Mladen Bojanić

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić

Ministarstvo ekologije Ratko Mitrović

Ministarstvo poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović

Ministarstvo pravde i manjinskih prava Vladimir Leposavić

Krivokapić je večeras u obraćanju javnosti je kazao da postoji sedam stubova na kojima počiva “kuća Vlade” – a njih pet su prepoznati kao elementi kojima se prepoznaje rad na prostorima EU.

“Prvi stup obuhvata zelenu ekonomiju, drugi stub digitalnu transformaciju, treći je regionalna saradnja i povezanost, četvrti je unapređenje konkurentnosti. Peti je socijalna zaštita, šesti je društveno jednake šanse, a sedmi je dobrota upravljanja, kojom želimo da krenemo u proces integracija ka EU. U tom dijelu opredijelili smo se za 12 ministarstava”, rekao je Krivokapić.

Izvor: cdm.me

Povezane vijesti

%d bloggers like this: