Aktuelno Društvo Regija

Kurti: Identifikovano 45 pripadnika terorističkih organizacija “Civilna zaštita” i “Severna brigada”

Kosovski premijer Albin Kurti rekao je da su institucije Kosova identifikovale 45 osoba koje su, prema njegovim riječima, učestvovale u napadima na sjeveru Kosova.

Albin Kurti, foto: Vlada Kosova

Kako je naveo riječ je o terorističkim organizacijama “Civilna zaštita” i “Severna brigada” na severu Kosova.

“Do danas je identifikovano ukupno 45 osoba, koje su učestvovale u napadima, u nasilju nad vojnicima KFOR-a, kosovskom policijom i novinarima. Istovremeno su izazvali opštu opasnost koristeći različita oružja, od ručnih do šok-bombi, ali i metaka. Vidjeli ste kakvo je naoružanje oduzeto 23. juna. Od ovih kriminalaca najviše strahuju Srbi, koji nam šalju informacije svaki put kada zakon djeluje. Imamo bezbroj činjenica i dokaza da se radi o terorističkoj organizaciji, ako to ne objavimo, naštetili bi normalizaciji “, rekao je Kurti novinarima, prenosi N1.

Kosovska policija do sada je uhapsila nekoliko osoba zbog napada na novinare, ali i zbog nasilnih događaja 29. maja u Zvečanu.

Tog dana su se, kako se podsjeća RTK, srpski demonstanti i sukobili s vojnicima NATO-ove Misije na Kosovu (KFOR), pri čemu je sa obje strane više destina ljudi bilo povrijeđeno.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: