23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Regija

Kurti pozvao Srbe da vjeruju Vladi Kosova i učestvuju u procesu reciprociteta

Premijer Kosova Albin Kurti obratio se danas preko Facebooka na srspkom jeziku i, povodom odluke Vlade Kosova o novih mjerama reciprociteta sa Srbijom o ličnim kartama i preregistraciji tablica, pozvao građane Kosova da zajedno prođu kroz ovaj proces.

https://www.facebook.com/albini2017/videos/1725824637798476/

On je potvdio da će, skladu sa zakonima Republike Kosovo, od ponedeljka, 1. avgusta 2022. godine, početi izdavanje sertifikata – ulazno-izlaznog dokumenta na svim graničnim punktovima za građane koji poseduju ličnu dokumenta koja izdaju vlasti Srbije. Istog dana će početi i postupak registracije automobila koji posjeduju ilegalne registarske oznake koje će biti pretvorene u RKS tablice.

Kako je poručiomu video obraćanju državni dužnosnici su posvećeni tome da zajedno s vama uspješno pokrenu i razvijaju ovaj proces.ž

“Dragi građani, kada govorimo o pravu i pravdi a time i suverenosti države, moramo govoriti i o reciprocitetu u smislu korišćenja ličnih karti na teritoriji naše države. Ne želim da na bilo koji način ovaj naš postupak protumačite drugačije, već kao odgovor na kršenje prava, vaših prava kao državljana Republike Kosovo. Obaveza naše vlade je štititi vaša prava od diskriminacionih postupaka, kao što bivaju pretnja državi jesu pretnja svima nama kao njenim građanima.

Vi znate da sam vam se više puta obratio u cilju uspostavljanja najbolje komunikacije između vas i Vlade, jer jedino tako zajedno možemo obezbediti bolju i svetliju budućnost. I ovoga puta tražim od vas poverenje i volju da zajedno prođemo kroz, i završimo ovaj proces registracije. Moja vlada, a prema tome svi nadležni ministri su na vašem raspolaganju u vezi svakog pitanja i nedoumice koju možete imati u vezi sa ovom temom. Ovo što mi počinjemo od 1. avgusta, Srbija je počela sprovesti pre 11 godina. Mi ćemo vam biti na usluzi dokazajući da je svaka naša radnja jedino poštovanje zakona, koja je kao takva jednaka u tretiranju svakoga i svih nas.

Verujte svojoj vladi. Hvala vam puno!”, poručio je Kurti.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: