24 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika Sandžak Srbija

Ljajić: Autoput je naša autonomija, ne krijemo da je Vučić naš predsjednički kandidat

Osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP) i lider Socijaldemokraske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić je, na današnjem mitingu Srpske napredne stranke (SNS) u novopazarskoj hali “Pendik”, poručio da su predstojeći izbori važniji od lokalnih prije dvije godine i da u politici nema minulog rada, bez obzira koliko veliki uspjesi bili.

Kako je saopštno iz SDP-a on je govorio o projektima koji će se raditi u narednom periodu u Novom Pazaru i Sandžaku u cilju daljeg razvoja ovog regiona.

Ljajić je zahvalio građanima, koju pružaju veliku podršku u ovoj kampanji i što su, kako je navedeno, prepoznali važnost parlamentarlnih izbora, te rekao da je SDP najjača politička partija.

“Treba da pokažemo da je ovo najjača politička stranka u Sandžaku. Mi se bavimo nama i budućim projektima koje treba da realizujemo. Ne nasjedajte na prevaru. Ovaj glas vrijedi, glas koji dajete Muameru Bačevcu vredi. On će opravdati vaše povjerenje”, rekao je Ljajić dodavši da je lista” Zajedno možemo sve” lista te stranke i da žele da ona pobjedi.

Osnivač SDP-a je, aludirajući na politički program SDA Sandžaka koji prioritetno predlaže i autonomiju Sandžak, rekao da je “naša autonomija autoput”.

“Ti koji nas napadaju 30 godina pričaju o autonomiji. Naša autonomija je auto-put koji je danas počeo da se gradi. Mi smo prepreka za lažna obećanja. Kad glasate za SDP, glasate za bolji život, nove škole, auto-puteve, zdravstvene institucije. Naša politika je da imamo srećnog, bogatog i zadovoljnog čovjeka. Dvije milijarde dinara je kroz različite subvencije obezbjeđeno za poljoprivrednike Novog Pazara, Tutina i Sjenice. Vučić je naš predsjednicki kandidat. To ne krijemo. Ne glasamo iz ljubavi ,nego zato što je najbolje za naš narod”, istakao je on podsjetivši da nijedan predsjednik nije dolazio toliko u Novi Pazar kao Vučić.

Podvukao je da “glas dajemo onome ko je uradio nešto za Pazar, za Sandžak, imamo spremnih projekata 150 miliona evra za Novi Pazar. Za Sandzak 200 miliona eura”.

“Nikad toliko novca nije uloženo u ovaj kraj. Hoćemo li to propustiti? Svjesni smo odnosa Srba i Bošnjaka. Želimo da gradimo mostove povjerenja. I u najtežim vremenima smo održali dobre odnose. Imamo iste potrebe, a dovođenje investitora je naš prioritet”, poručio je Ljajić, objavila je SDP n društvenim mrežama.

Sandžačka demokraska partija (SDP), odnosno Socijaldemokrtaska partije Srbije (SDPS), sa dva kandidata za narodnog poslanika iz redova Bošnjaka, nastupa na listi “Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve”, pod rednim brojem “1”.

Izvor i foto: https://www.facebook.com/SDPSANDZAKA

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: