26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u junskom roku upisano 548 brucoša, za septembarski upisni rok ostalo je slobodno 471  mjesto

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) u junskom upisnom roku, na prvu godinu osnovnih studija upisano je 548 brucoša, od kojih će se 418 školovati o trošku budžeta.

Kako je saopšteno iz ove visokoškolske ustanove u ovom upisnom roku popunjena su sva mjesta na arhitekturi, kao i budžetska mjesta na studijskim programima: ekonomija, poslovna informatika, psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost i biologija.

Na Depatmanu za tehničke nauke, kome pripada i arhitektura, na studijskim programima: softversko inženjerstvo i građevinarstvo nije ostalo ni jedno mjesto na samofinasiranju.

“Interesovanje za upis i rezultati prvog roka, znatno su bolji u odnosu na jun prošle godine”, ocjenjuju sa DUNP-a.

Za septembarski upisni rok ostalo je slobodno 471  mjesto, od kojih je na budžetu 267 .

Na Departmanu za matematičke nauke, u čijem sastavu su dva studijska programa, u drugom roku može da se upiše ukupno 101 student, na tehničkim naukama 79, biomedicinskim 48, hemijsko-tehnološkim 42, dok će na Departmanu za biotehničke nauke biti 52 mjesta.

Na psihologiji, engleskom jeziku i biologiji broj preostalih mjesta je jednocifren.

Za preostala slobodna mjesta na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru kandidati će se prijavljivati po konkursu, koji je objavljen na sajtu ove visokoškolske ustanove.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: