28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Nakon reagiranja Rasima Ljajića dvojica uhapšenih u pritvoru

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su A. Č. (2001) iz Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

On se sumnjiči da je 22. marta u jednom lokalu u Novom Pazaru, zajedno sa M. I. koji je jučer uhapšen, uputio psovke i prijetio tridesettrogodišnjem muškarcu, golmanu jednog fudbalskog kluba iz Novog Pazara.

Kako se navodi iz Policijske uprave Novi Pazar policija traga za još jednim muškarcem koji je bio u društvu sa M. I. i A. Č.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Uhapšenom M.I. (2001) jučer je također određeno zadržavanje do 48 sati.

Hapšenje, huligana najavio je dosadašnji počasni predsjednik FK Novi Pazar, Rasim Ljajić, zbog, kako je rekao, napada na golmana i kapitena tog fudbalskog kluba Filipa Kljajića.

“Što se mene tiče, sa huliganima ne želim da budem na istom mjestu, pa ni na tribinama stadiona. A biće interesantno vidjeti da li će ovaj napad na kapitena Kljajića dobiti i svoj sudski epilog”, napisao je Rasim Ljajić u pismu FK Novi Pazar, obavještavajući ih da je razočaran, povrijeđen i uvrijeđen, i da je odlučio da se definitivno povuče iz kluba koji neizmjerno voli.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: