26 Aprila, 2024
Aktuelno Prijepolje Sandžak Sport Srbija

Nastavlja se progon sandžačkih klubova, na redu prijepoljski rukometaši

Predsjednik i igrač Rukometnog kluba „Pobednik“ iz Prijepolja Aleksandar Babić krenuo je danas pješke iz ove limske opštine do Beograda u znak protesta zbog odluke Rukometnog saveza Centralne Srbije, koja prijepoljskom klubu, zbog dugovanja od 36 hiljada dinara, nije izdala dozvolu za takmičenje u Prvoj ligi Zapad.

Krenuo pješke po pravdu u Beograd

Umjesto na put u Aranđelovac, gdje je ovog vikenda trebalo da odigraju utakmicu 3. kola Prve lige Zapad, Aleksandar Babić se u petak zaputio u Beograd sa željom da se sastane sa predsjednicom Rukometnog saveza Srbije Milenom Delić. Razlog je odluka Rukometnog saveza Centralne Srbije da zbog duga iz prethodne sezone rukometašima Pobednika ne izda dozvolu za takmičenje.

“Za pet godina koliko postoji, RK “Pobednik” nije ostao dužan ništa osim ovih 36 hiljada dinara. Mi ćemo to platiti, ali hoćemo da nam plaćanje odlože na rate, jer sada nismo u mogućnosti zbog uskraćenih sredstava od opštine. Poruka je jasna. To nekome ne odgovara,a mi samo hoćemo da rešimo ovo odlaganjem duga. Međutim, nemamo razumevanja kod Rukometnog saveza Centralne Srbije, a oni su, valjda postavljeni zbog klubova, a ne mi zbog njih”, kaže predsjednik i igrač RK “Pobednik” Aleksandar Babić.


Kako je navedeno u odluci Rukometnog saveza Centralne Srbije, protiv ove odluke klub je imao pravo žalbe u roku od tri dana od dana dostavljanja rešenja, uz uplaćenu taksu od 24 hiljade dinara.

“Odluka je doneta 29. septembra. Iako sam prethodno odložio utakmicu 1.kola, ja sam odluku dobio tek 5. oktobra, što je za mene malo čudno da odluka stoji u fioci sedam dana, valjda je trebalo da je dobijem istog tog dana. Dobio sam odluku da ne možemo da se takmičimo, jer nismo ispunili sve uslove, a prije toga sam imao pravo na žreb, na Bergerovu listu gde i sa kim igramo, a na kraju sa nas izbacili onda kada je njima odgovaralo. To je diskriminacija našeg kluba”, smatra Babić.

RK „Pobednik“ je osnovan 2016. godine. Za tri godine od Druge lige stigli su do Super B lige. Prema rečima Babića, nisu uvek imali razumijevanje opštinske vlasti kada su u pitanju sredstva namenjena za sport. U 2020. godini iz opštinskog budžeta su dobili 450 hiljada dinara.

Babić očekuje da će predsjednica Rukometnog saveza Srbije imati razumijevanja i da neće dozvoliti da se klub ugasi.

“Jedan klub koji je za pet godina prošao tri ranga da se ugasi za 30 – 40 hiljada i da nema razumevanja od Rukometnog saveza – to bi bio zadnji korak u gašenju rukometa u Srbiji. U zadnjih nekoliko godina u regione Zapadne Srbije ugasili su se klubovi u Sjenici, Bajinoj Bašti, Požegi..sada takva situacija preti i “Pobedniku”. Ako im je to cilj, onda neka to kažu javno, a ne da se kriju iza paravana”, zaključio je Babić.

Babić na jednoj od utakmica u dresu Novog Pazara

Inače, Babić je bivši igrač Novog Pazara sa kojim je 2016. godine izborio ulazak u Super B ligu Srbije, kada je noseći dres plavih bio proglašen za najboljeg igrača i strelca lige.

Izvor/foto:TV Forum, Snews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: