20 Aprila, 2024
Društvo Novi Pazar Vremeplov

Nasilni upad u Skupštinu Grada Novog Pazara, 15. oktobra 2018. godine

Na današnji dan, prije tri godine, 15. oktobra 2018. godine, nekoliko desetina aktivista opozicione Stranke pravde i pomirenja (SPP) i uposlenka Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) nasilno su upali u salu Doma omladine i prekinuli zasjedanje Skupštine Grada Novog Pazara.

Među stranačkim pristalicama i odbornicima je došlo do koškanja i narušavanja javnog reda i mira, ali policija nije intervenisala.

Kasnije se na društvenim mrežama pojavila prepiska porukama, kako se tvrdi članova grupe koji su dan prije pripremali upad na skupštinu Novog Pazara.

Pravna služba Skupštine grada, podnijela je krivične prijave protiv 34 lica i to za više krivičnih djela u sticaju: nasilničko ponašanje, izazivanje panike i nereda, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, učestvovanje u grupi koja spreči službeno lice u vršenju službene radnje i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

PrtsSc telefona sa kojeg se komuciralo uoči upada: BNV2 -Hakeri: Teši me samo što neće biti policije. Edin Đ: Završeno je to, Usama 2: Osvajamo opštine polako, ali sigurno. Ne mogu nam ništa.

Tokom incidenta bilo je nasrtaja i na novinare zbog čega je takođe protiv F.L., uposlenika IZuS, pokrenut krivični postupak.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: