4 Decembra, 2023
Aktuelno Kultura Muzika Teatar/Film/TV

“Ne daj se Ines” i u Novom Pazaru, najavljen koncert Radeta Šerbedžije

Kulturni centar Novi Pazar najavio je da će legendarni jugoslovenski filmski i pozorišni glumac, pjesnik, reditelj i muzičar Rade Šerbedžija, zajedno sa svojim bendom Zapadni kolodvor, 29. decembra održati prednovogodišnji koncert u Novom Pazaru. Pored Beograda i Novog Sada, Novi Pazar je treći grad u kojem će Šerbedžija održati koncert.

Publici će predstaviti pjesme sa novog albuma, ali i neprolazne pjesme: “Ne daj se Ines’”, “Barbara”, “Imam pjesmu za tebe”, “Meni se dušo od tebe ne rastaje”, i mnoge druge iz svoje bogate muzičke karijere, piše u najavi koncerta.

Album “Ne okreći se, sine” sa 11 numera predstavlja stvaralaštvo velikana regionalne muzičke scene. Na njemu su svirali članovi prateće grupe Zapadni kolodvor, a među autorima su i Husein Hus Hasanefendić (Parni valjak), koji je napisao “Eto pjesma”, Damir Urban autor teksta za pesmu “Govorila je tako tiho, tiho, tiho”, čuveni virtouz Miroslav Tadić svira na Arsenovoj pesmi “New York”, Ante Gelo u pjesmi “Ostala si uvijek ista”, autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola.

Na albumu se nalaze i saradnje sa Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pjesmi “Od kako te ne volim”, i “Na nešto me sjeća taj grad” koju je Rade Šerbedžija otpjevao sa autorom pjesme Darkom Rundekom.

Uaznice za koncert pod nazivom ’’Eto pjesma’’, po nazivu prvog singla sa novog albuma, mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra od 09. decembra u periodu od 13 do 20 sati. Cijena ulaznice je 1000 dinara.

Izvor i ilustracija: https://www.facebook.com/kulturnicentarnovipazar/photos/a.314320192391426/1481624588994308/

Povezane vijesti

%d bloggers like this: