29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Novi Pazar: Konkurs za sufinansiranje medijskih projekata, preko 255 hiljada eura najveći iznos za jedan projekat

Privremeni organ Novog Pazara raspisao je konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja u 2024. godinu, za šta je budžetom predviđeno 39 miliona dinara, sedam miliona manje nego u prošloj godini.

Konkursom je predviđeno sufinansiranje sadržaja njamenjenih za televiziju, radio, internet portale, štampane medije i novinske agencije.

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 200.000 dinara, a najveći 30 miliona dinara.

U konkursu je detaljno navedeno 15 prioritetnih oblasti kojima bi predloženi projekti trebalo da se bave, a objavljeni su uslovi i kriterijumi na osnovu kojih će biti ocjenjivani prijedlozi projekata.

Lokalna samouprava pozvala je novinarska i medijska udruženja, kao i nezavisne stručnjake da predlože članove ili se prijave za rad u komisiji koja će ocenjivati pristigle projekte.

Konkurs je otvoren do 26. februara.

Od ove godine konkursi za medijske projekte sproode se po Pravilniku koji je donijelo Ministarstvoo informisanja i telekomunikacija i uključuje bodovnu listu za ocjenu projekata proizvodnje medijskih sadržaja.

-Grad Novi Pazar šuti o finansijskim izvještajima medijskih projekata

Grad Novi Pazar jedna od lokalnih samouprava koja izdvaja najveći iznoz budžetskih sredstava na konkursima za medijske projekte.

Od kad se raspijuju konkursi za sufinaniranje medijskih projekata najveći iznos novca, na svkom konkursu više od 80 procenata, dodjeljivano je za RTV Novi Pazar.

Grad Novi Pazar do sada nije javnosti predočio niti omogućio uvid u sadržaj finansijskih izvještaja o projektnom sufinansiranju RTV Novi Pazar, mediju koji je nakon privatizacije 2015. godine, suštinski postao vlasništvo aktivista i funkcionera SDP stranke Rasima Ljajića.

Zvanični poaci pokazuju da je nakon privatizacije 2015.godine, odnosno od 15. avgusta te godine do aprila 2023. godine, na osnovu sufinansiranja projekata u oblasti javnog informisanja Grad Novi Pazar je za RTV Novi Pazar uplatio ukupno 372 miliona 504 hiljade 455,97 dinara ili 3 miliona 178 hiljada 365,66 eura.

Izvor: Beta, UNS, SNEWS

Povezane vijesti

%d bloggers like this: