Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Novi Pazar: Šest novozaraženih, jedan pacijent transportovan za Kragujevac

Proteklog dana na Infektivnom odjeljenjeu OB Novi Pazar bilo je ukupno osam hospitalizovanih pacijenata ( Covid – crvena zona), nakon dužeg perioda jedan pacijent je transportovan za Kragujevac, a dva su na high-flow aparatu za kiseonik.

Štabu za vanredne situacije Novog Pazara je na osnovu podataka koje su dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP, je saopštio da na dan 27. oktobar 2020. nije bilo novih prijema covid pacijenata, da su dva bolesnika otpuštena, kao i da nema preminulih i pacijenata na respiratorima.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je u protekla 24 sata bilo 50 pregleda (27 prvih i 23 kontrolna)

U Domu zdravlja, kako je navedeno, urađeno 26 laboratorijskih analiza, 23 RTG snimka, 29 seroloških (brzih) testova iz krvi, od čega je 1 (1 IGG) pozitivan i 23 PCR testa.

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru je objavio da je u odnosu na juče u Novom Pazaru registrovano još šest osoba novoinficiranih koronavirusom.

“Na dan 26.10.2020. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 13.520 tog broja, broj inficiranih je 1.392: Novi Pazar 1101 i Tutin 221 lice”, objavljeno je na sajtu Zavoda.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: