20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar

Novi Pazar: U Tehničkoj školi nekim maturantima izdaju dokumenta posljednjeg dana junskog upisnog roka na DUNP-u

Direktor Tehničke škole u Novom Pazaru, Hido Ljajić je negirao navoda roditelja učenika završnih razreda te škole da im nisu izdata svjedočanstva i diplome na vrijeme, istakavši da su podjelu dokumenata organizirli danas, 22. juna.

On je u telefonskom razgovoru, ranije danas, i pismenoj izjavi, za SNews, odgovarajući na poziv da potvrdi ili negira tvrdnju roditelja da djeci četvrte godine nisu data svjedočansta i diplome i da je juče bilo odloženo polaganje još jednog dijela stručne prakse, rekao da su svim učenicima koji su tražili dokumenta ona izdata na vrijeme.

“Nastava je završena 03. 06. 2022. godine. I nastavnici su ispoštovali vrijeme od tri nedjelje do početka polaganja ispita. Napomena: Svim učenicima koji su tražili dokumenta radi upisa na fakultet, tražena dokumenta su im izdata blagovremeno. Kalendarom rada, donijet od strane Ministarstva prosvete, produžen je rad srednjih škola za tri dana što fakulteti očigledno nisu pratili. Podelu dokumenata smo organizovali 22. 06. 2022.godine”, izjavio je Ljajić.

On je u izjavio naveo i da maturanti Tehničke škole ove godine polažu maturski i završni rad po novom Pravilniku i da su Zavod za unaprjeđenje obrazovanja i vaspitanja i Centar za stručno obrazovanje i vaspitanje izdali Priručnik o polaganju maturskog i završnog ispita.

“U Priručniku stoji ‘U okviru tri nedjelje planirane nastavnim planom za pripremu i polaganje maturskog ispita , škola organizuje konsultacije, informiše kandidate o kriterijumima ocenjivanja, pripremu učenika, za sve zadatke predviđene maturskim ispitom'”, stoji u odgovoru direktora Tehničke škole Hida Ljajića.

On je večeras potvrdio da će učenicima koji nisu dobili dokumenta, jednom odjeljenju saobraćajne struke, to biti učinjeno u četvrtak, 23. juna u 09 sati.

Ovu inforamciju su, pred obajvu ovog teksta, potvrdili učenici, odnosno njihovi roditelji.

Izražavajući nevjerici zbog mogućeg kašnjenja s predajom dokumenata za upis na fakultet roditelji su u svom obraćanju juče ujutru naveli da učenici trebali da imaju polaganje još jednog dijela stručne prakse, koje je bilo odloženo za danas u 10 sati.

“A upis na Državni Univerzitet počeo danas i traje utorak, srijeda i četvrtak. Diplome i svjedocanstva planirano da im se daju u petak. Znači propade im prvi upisni rok. Pitanje je u drugom roku da li će im ostat slobodnih mjesta. Svjesna i namjerna sabotaža. Treba napravit reportažu i obavjestit sve građane, sud, policiju, sta se radi u Tehničkoj školi”, naveo je jedan roditelj u poruci upućenoj našoj redakciji.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP), koji se nalazi preeko puta Tehničke škole, juče je počeo upisni rok i trajaće do sutra, četvrtak 23. jun. Polaganje prijemnih ispita na Državnom univerzitetu je 30. juna i 1. jula. Konačni rezultati biće objavljeni 11. jula, a upis počinje 13. i traje do 16. jula.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: