Aktuelno Društvo Srbija Zdravlje

Od utorka, 3. maja, prestaju da važe sve COVID mjere kontrole i ograničenja za ulazak lica u Republiku Srbiju

Vlada Republike Srbije saopštila je da od utorka, 3. maja, prestaju da važe sve mjere kontrole i ograničenja za ulazak lica u Republiku Srbiju, u vezi sa zaraznom bolešću Covid-19, kako za strane tako i za domaće državljane.

“Od ponoći, državljani Srbije kao i strani državljani, pri ulasku u zemlju neće biti u obavezi da imaju negativan PCR test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje svijeta dolaze u Republiku Srbiju”, ističe se u saopštenju.

Odluka o slobodnom ulasku građana Srbije i stranih državljana u zemlju donijeta je na osnovu trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji i u skladu je sa odlukama većine zemalja Evrope i regiona, navode iz Vlade Srbije.

Dodaje se da nadležne institucije nastavljaju da prate razvoj epidemiološke situacije u Srbiji iz sata u sat i blagovremeno će obavještavati javnost.

Napomenje se da ova odluka ne znači da je pandemija koronavirusa završena i da građani ne treba da vode računa o svom zdravlju.

Na snazi ostaje preporuka o nošenju maski u zatvorenom prostoru, dok je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama obavezno.

Kovid ambulante, punktovi za testiranje na prisustvo zarazne bolesti Covid-19 i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno, navodi se u saopštenju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: