Aktuelno Društvo Sandžak

OEBS raspisao konkurs za usavršavanje svršenih diplomaca iz Sandžaka

Misija OEBS-a u Srbiji objavila je danas konkurs za svršene diplomce iz Novog Pazara, Sjenice i Prijepolja za program profesionalnog usavršavanja u institucijama lokalnih samouprava.

Kroz ovaj program šest diplomaca će dobiti priliku da steknu znanja iz oblasti dobrog upravljanja i javne uprave kroz praktičan rad, učestvovaće u raznim aktivnostima, obukama i treninzima, prenosi portal “Danas”.

Kako se navodi, konkurs će biti otvoren do 17. januara, a od prijavljenih diplomaca, koji su fakultetsku diplomu stekli u poslednje tri godine, biće izabrana po dva iz ove tri opštine koje učestvuju u programu.

Program profesionalnog usavršavanja traje pet mjeseci, a počinje u februaru ove godine i deo je projekta „Upoznavanje gradjana sa radom i nadležnostima lokalne samouprave“ koji Misija OEBS- a u Srbiji realizuje uz podršku vlade Švajcarske, navodi portal.

Cilj projekta je da podstakne mlade na značajnije učešće u društvenom životu, kao i da poboljša znanje i razumevanje principa dobrog upravljanja, pravnog sistema Srbije i nadležnosti institucija lokalne samouprave kroz iskustveno učenje.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: