20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Bez preminulih i novih prijema, jedan otpust i troje inficiranih

Nakon što jučer iz gradske uprave Novog Pazara nije bilo zvaničnih podataka o stanju pandemije za prethodni dan, jutros objavljene brojke pokazuju da nije bilo ni jednog novog prijema, a sa bolničkog liječenja je otpušten jedan pacijent.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP,  10. jun 2021. je na respiratoru bilo dva pacijenta, dok preminulih, transportovanih i na kiseoničkoj potpori nije bilo.
U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar obavljeno je 71 ( 34 prvih i 37 kontrolna) pregleda.
U Domu zdravlja urađene su 36 laboratorijske analize, 25 RTG snimak,  30 brzih antigenskih testova iz brisa nosa 28 od čega je 3 pozitivno, kao i 29 PCR testova.
Na Infektivnom odjeljenje OB Novi Pazar je bilo 18, a u Respiratornoj jedinici 2 pacijenta.
Zavod za javno zdravlje Novi Pazar (ZZJZNP) je danas u Novom Pazaru registrovao troje inficiranid, dok u Tutinu već drugi dan nema novih slučajeva.
Na dan 11.06.2021. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 39.477 od tog broja, broj inficiranih je 6.764:  Novi Pazar  5.947 lica,  Tutin  457 i Raška  145 lica”, stoji na sajtu Zavoda.
Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 173 osobe.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: