Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Dan bez novih prijema, troje inficiranih

Posljednji zvanični podaci o stanju pandemije u Novom Pazaru pokazuju da je ova zarazna bolest na pragu da bude pobjeđena. Juče nije bilo ni jednog prijema, a sa bolničkog liječenja je otpušteno osmero pacijenata. Zavod za javno zdravlje Novi Pazar (ZZJZNP) daas je registrovao ukupno četvero inficirnih, što je u ovoj godini najmanji broj u jednom danu. Zabilježen je i najmanji broj covid pacijenata na bolničkom liječenju.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP,  8. juna 2021. je na respiratoru bilo dva pacijenta, preminulih, transportovanih i na kiseoničkoj potpori nije bilo.
U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar obavljeno je 72 ( 28 prvih i 44 kontrolna) pregleda.
U Domu zdravlja urađene su 54 laboratorijske analize, 31 RTG snimak,  30 brzih antigenskih testova iz brisa nosa 30 od čega je 4 pozitivno, kao i 26 PCR testova.
Na Infektivnom odjeljenje OB Novi Pazar je bilo 18, a u Respiratornoj jedinici 2, što je u ovoj godini najmanji broj hospitalizovanih covid pacijenta.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar (ZZJZNP) je danas registrovao 3 inficiranih u Novom Pazaru i jedno u Tutinu,

“Na dan 09.06.2021. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 39.362 od tog broja, broj inficiranih je 6.755:   Novi Pazar 5.939 lica,  Tutin  457 i Raška   145 lica”, objavljeno je na sajtu Zavoda.
Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 173 osobe.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: