26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Pobjeda plavih fudbalera u Lazarevcu

Fudbaleri Novog Pazara ostvarili su drugu uzastopnu pobjedu u play aut doigravanju savladavši u Lazarevcu Kolubaru sa 3:1.

Iako su ovih dana bili izloženi raznim osudama zbog sumnji oko namještanja utakmica plavi fudbaleri su pokazali da ih to nije poljuljalo, te su danas kao retko kad rutinski savladali “rudare” iz Lazarevca.

Samo što je meč počeo Novi Pazar je došao u do gola, kada je Mustafa sjajno uposlio Dimića pred golom domaćih, a on je bio neumoljiv i već je na semaforu pisalo 1:0 za goste.

Nastavili su sandžaklije da kidišu ka golu Kolubare i to im se isplatilo u 24. minutu, kada je Jokić solo prodorom doveo plave do prednosti od 2:0.

Samo tri minuta kasnije još jedan gol za plave, kada je Ratković asistirao Lončaru, a on loptu smjestio pod prečku gola Kolubare.

Do kraja prvog dijela domaći su uspjeli samo da ublaže poraz u 45. minutu, te time postavili i konačan rezultat 3:1 za Novi Pazar.

Kolubara je i pored poraza ostala lider mini lige play auta, a Novi Pazar nakon današnje pobjede je u mirnijoj lici na tabeli sa 32 boda i zauzima 13. mjesto na tabeli.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: