Aktuelno Društvo Politika Srbija

Pokrenut sajt za izbor zajedničkog kandidata opozicije za predsjedničke izbore

Sajt “izbori.se” na kojem građani mogu da glasaju o najboljem kandidatu opozicije u Srbiji na predstojećim izborima, pokrenut je danas.

“Mađarska opozicija je prije dve godine održala izbore prije izbora. Na njima su glasali obični ljudi, masovno. Izabrali su zajedničkog opozicionog kandidata, pa otišli na izbore i pobjedili”, navode na sajtu.

Među predloženim kandidatima su nekadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić, potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, predsjednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, predsjednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, predsjednik pokreta Dveri Boško Obradović, sudija Miodrag Majić, pravnica Vesna Rakić Vodinelić i glumac Dragan Bjelogrlić.

Medju predloženim kandidatima su i Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd, general Zdravko Ponoš, ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta, vladika Srpske pravoslavne crkve Grigorije (Mladen Durić), reditelj Boris Malagurski, lekar Branislav Nestorović, političari Milan St. Protić i Jovo Bakić, humanitarac Alek Kavčić, ekonomista Miodrag Zec, novinarka Jelena Obućina, advokat Božo Prelević.

„Osoba koja dobije najveći broj glasova, i prihvati kandidaturu, naš je kandidat za predsjednika“, navedeno je na sajtu, a glasanje se vrši putem Fejsbuka.

Na Fejsbuku postoji i grupa „izbori.se“, sa profilnim natpisom „Recept za smenu Vučića“, ali nije precizirano ko stoji iza te grupe.

Na sajtu se može vidjeti da je do sada glasalo oko hiljadu gradjana.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: