16 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Turska

Delegacija BNV-a novog koordinatora TIKA-e u Beogradu

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetila je danas novoizabranog koordinatora Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) u Beogradu, gospodina Mehmeta Mete Anača.

Kako je saop[teno iy BNV-a predsjednica Vijeća, Jasmina Curić, poželjela je uspjeh u radu novom koordinatoru TIKA-e u Srbiji i upoznala ga sa nadležnostima Bošnjačkog nacionalnog vijeća, najvažnijim aktivnostima, programima i projektima koje Vijeće aktivno realizuje.

“Bošnjačko nacionalno vijeće i TIKA imaju višegodišnju saradnju na programima u oblasti kulture i obrazovanja koja je rezultirala velikim brojem uspješno realizovanih projekata u Sandžaku. Cilj ove posjete bio upoznavanje sa trenutnim aktivnostima i projektima Bošnjačkog nacionalnog vijeća kako bi se nastavila i unaprijedila saradnja između Vijeća i TIKA-e”, navedeno je iz BNV-a.

Dodaje se da su predstavnici BNV-a su izrazili zahvalnost na dosadašnjoj pomoći u mnogim projektima koje je TIKA finansijski podržala.

Ispred Bošnjačkog nacionalnog vijeća sastanku su pored predsjednice Vijeća Jasmine Curić prisustvovali potpredsjednik Fuad Baćićanin, i sekretar Vijeća Mirza Hajdinović.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: