20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Tutin

Povećan broj novozaraženih, za sedam dana u Novom Pazaru 39, a u Tutinu 19

U periodu od 1. do 7. juna u Novom Pazaru je registrovano 39, a u Tutinu 15 novozaraženih od koronavirusa, objavljeno je na sajtu Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru (ZZJZ).

“Na dan 07.06.2020. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 3.419 od tog broja, broj inficiranih je 206: Novi Pazar 148 lica, Tutin 46 lica, Raška 6 lica, Beograd 1 lice, Novi Sad 1 lice, Čačak 2 lica, Pančevo 1 lice, Priboj 1 lice”, navedeno je u obavljenim podacima na sajtu Zavoda, nako četvrorodnevne pauze ažuriranja podataka.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je juče da su Novi Pazar i Tutin nova žarišta koronavirusa do kojih je na ovom području došlo nakon Bajrama i da sve to drže pod nadzorom.

Kako je nezvanično rečeno medijima iz Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru nakon bajrama na području Novog Pazara je koronavirusom zaraženo najmanje sedam porodica. Među zaraženima je i pet radnika filijale jedne banke u Novom Pazaru.

Na Infetktivnom odjeljeneju Opšte bolnice u Novom Pazaru nalazi se sedam pacijenata oboljelih od virusa sa simptomima COVOD-19, sa slabim simptomima te bolesti oko 40 pacijenata je smješteno u Kovid bolnicu u Medicinskoj školi “Dva heroja”, a određn broj je transpotovan u Kragujevac.

Od bolesti izazvane koronavirusom u Novom Pazaru su do sada prminule tri osobe.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: