24 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika Sandžak Srbija

Predstavljeni kandidati liste “SDA Sandžaka – Dr Sulejman Ugljanin”

Lista “SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin” večeras je u koncertnoj dvorani Kulturnog centra u Novom Pazaru predstavila izborni program i kandidate sa svoje liste za parlamentarne izbore, zakazane za 3. april.

Nosilac liste i predsjednik stranke Sulejman Ugljanin je kazao da je program SDA Sandžaka “jasan i nedvosmislen”.

“Izbori su ugovor svakog građanima sa političkim programom i strankom kojoj daje svoj glas. Svi građani koji glasaju za SDA Sandžaka, zaokruže broj trinaest, glasaju za bolju budućnost svih. Znaju da nikad neće ni prevarit ni iznevjerit”, poručio je Ugljanin uputivši poziv građanima da ne glasaju za Vučića i one koji su za Vučića.

Osvrnuvši se na aktuelnu političku situaciju, kazao je da je velikosrpska politika jedini neprijatelj Balkana i zemalja bivše SFRJ, ali da se čestiti narod Srbije probudio i sada traži odgovornost od onih koji su ih prevarili.

“Narod Srbije je pokazao imunitet, odrekao se velikosrpske politike i pokazuje da nismo sami…i sa takvim demokratskim snagama gradićemo saradnju”, poručio je, između ostalog, Ugljanin i naglasio da će udruženi sa svim manjinama, ekološkim pokretima i demokratskim opcijama poraziti velikosrpsku politiku.

Lider SDA Sandžaka je pozvao ostale stranke u Sandžaku da se odreknu velikosrpske politike i Aleksandra Vučića da zajednički rade na razvoju Sandžaku i ustavno pravnog statusa Bošnjaka poslije izbora.

Pored predsjednika ove bošnjačke stranke, o izbornom programu su govorili još prvi na listi Enis Imamović, te kandidati Selma Kučević, Ahmedin Škrijelj, Adnan Šehović, Minela Kalender i Hanadi Hajdinović.

Lista “SDA Sandžaka – Dr Sulejman Ugljanin” na predstojeće parlamentarne izbore izlazi sa listom od 45 kandidata pod rednim brojem 13.

 

Foto: SDA Sandžaka

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: